Ginga: Nagareboshi Gin (jap. 銀牙~流れ星銀~, suom. Hopeahammas: Tähdenlento Gin) on Yoshihiro Takahashin tunnettu koira-aiheinen mangasarja.

Ginga: Nagareboshi Ginillä on esiosa nimeltä Ginga densetsu Riki ja jatko-osa Ginga densetsu Weed. Se voitti vuonna 1987 vuoden parhaan Shonen-mangasarjan palkinnon.

Tarina

Gin on taitavan karhukoiran, Rikin, pentu. Gin syntyi tiikeriraitaisena, minkä katsottiin sinetöineen hänen kohtalonsa. Kun Gin oli pieni, hirvittävä Akakabuto-karhu viskasi hänen isänsä Rikin rotkoon. Gin luuli isänsä kuolleen, ja hän vannoi kostavansa Akakabutolle. Gin joutui Gohei Takedan ankaraan koulutukseen, tavoitteena Akakabuton kaataminen.

Gin kuitenkin liittyy villikoiralaumaan, Oun armeijaan, jota johtaa muistinsa menettänyt Riki. Johtaja on jakanut villikoirat pieniin joukkueisiin, jotka hajaantuvat ympäri Japania etsimään lisää koiria suureen taisteluun Akakabutoa vastaan. Lauman koko kasvaa, kun yhä enemmän koiria liittyy mukaan, ja Gin nousee lopulta joukkueenjohtajan asemaan. Koirat kerääntyvät takaisin Futago-solaan, jossa alkaa Suuri taistelu. Taistelun lopussa jo kuolleeksi luultu Akakabuto nousee vielä ylös ja raatelee Rikiä kuolettavasti. Gin päättää kaiken isänsä opettamalla Zetsu tenrou battouga -iskulla, ja katkaisee Akakabuton kaulan. Riki julistaa Ginin johtajaksi, ja menehtyy haavoihinsa.

Joitakin kuukausia Suuren taistelun jälkeen, Ōun armeija kohtaa susia ja taistelee susien monarkian sotajoukkojen puolella mustien susien imperiumin sotajoukkoja vastaan.

Lopulta mustien susien johtaja, keisari Gaia, jää kivivyöryn alle, susien monarkian johtajan, Reiman kanssa.

Oun soturit palaavat Oun vuorille ystäviensä luokse.

Manga

Ginga: Nagareboshi Gin -manga ilmestyi alun perin vuosina 1983–1987. Mangaa tehtiin yhteensä 18 osaa.

Vuosina 1993–1994 julkaistiin mangan toinen painos, mutta vain kymmenenä mangateoksena. Sarjasta ei kuitenkaan puutu mitään, vaan sivuja on enemmän teosta kohti. Näitä kahta ensimmäistä julkaisua on vain japaniksi. Vuosina 1997 ja 1998 julkaistiin manga kolmanteen kertaan, tosin tällä kertaa myös koreaksi. Ainoana vähääkään merkittävänä erona toiseen julkaisuun ovat teoksen kannet. Lisäksi on olemassa myös neljäs julkaisu, sekin vain japaniksi. Vuonna 2005 ilmestyi viides julkaisu, jossa on viisi mangaa ja jokaisessa 500 sivua.

Vuonna 2010 Punainen jättiläinen alkoi julkaista mangaa suomeksi.

Anime

Toei Animation teki vuonna 1986 mangaan pohjautuvan 21 jakson mittaisen animesarjan, joka VHS-julkaisujen kautta sai suuren suosion Suomessa.

Sarja julkaistiin neljän VHS:n kokonaisuutena Suomessa alun perin vuonna 1989 ja uudelleen vuosina 1994, 1996 ja 1998. Syksyllä 2003 sensuroimaton japaninkielinen versio julkaistiin Suomessa ja Ruotsissa viiden DVD:n pakettina. Suomenkieliseen versioon äänet on tuottanut Golden voice.

Ginga: Nagareboshi Gin -mangassa ja -animessa on eroavuuksia. Manga jatkuu pidemmälle, joitakin kohtauksia on jätetty animesta pois ja manga on raaempi.

Leikatun version takakansiteksti

Ei tiedetä kuka leikatun version takakansitekstit on kirjoittanut, mutta siinä olevat viittaukset Alaskaan ja toisaalta videossa japanilaisiin paikkoihin loivat juoniaukon - sen lisäksi neljännen kasetin takakansiteksti ei vastaa lainkaan videon tapahtumia.

Ginga Nagareboshi Gin -mangan ensimmäisen japaninkielisen julkaisun kaikki 18 osaa, sekä vuonna 2003 julkaistu ruotsalainen DVD-boksi.

kiitos jos luit! :3

 

LÄHDE:  http://wiki.hopeanuoli.com/index.php?title=Etusivu

jotain lisäilin mutta kuva ja teksti on Gingapediasta. ;3